Naše oblíbená rychlá omáčka na těstoviny. Na přípravu je velmi snadná a chutná perfektně. Její smetanovo-kečupovou konzistenci s chutí po oreganu a dalších surovinách si jistě oblíbíte.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 10 minut
Suroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 100 g uzené slaniny
- 1 ks cibule
- 300 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce kečupu
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného oregana
Postup přípravy
- V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vsypeme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do pánve.
- Vše restujeme dozlatova.
- Zalijeme smetanou, vložíme kečup, osolíme, opepříme a vsypeme oregano.
- Omáčku provaříme do požadované konzistence.
- Podáváme s těstovinami.
Do omáčky můžete použít žampiony nebo jiné houby, pórek, pažitku. Místo slaniny použít kuřecí maso a tím omáčku obměňovat.