Rychlý třešňový sirup


Třešňový sirup je skvělý způsob, jak využít čerstvé třešně a vytvořit si lahodný sirup, který můžete použít do nápojů, dezertů nebo jako polevu na palačinky a vafle. Zde je jednoduchý a rychlý recept.

Počet porcí z uvedeného množství zhruba 0.8 litr

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny 

  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 hrnek vody
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy 

  • Třešně vložíme do hrnce.
  • Přidáme cukr, vodu, citrónovou šťávu a přivedeme k varu.
  • Vaříme 10-15 minut do změknutí.
  • Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a přes sítko přecedíme.
  • Nalijeme horké do sklenice, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v lednici.
  • Sirup vydrží v lednici zhruba 3 týdny.
Rychlý třešňový sirup
Rychlý třešňový sirup