Třešňový sirup je skvělý způsob, jak využít čerstvé třešně a vytvořit si lahodný sirup, který můžete použít do nápojů, dezertů nebo jako polevu na palačinky a vafle. Zde je jednoduchý a rychlý recept.
Počet porcí z uvedeného množství zhruba 0.8 litr
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 500 g vypeckovaných třešní
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 hrnek vody
- 1 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy
- Třešně vložíme do hrnce.
- Přidáme cukr, vodu, citrónovou šťávu a přivedeme k varu.
- Vaříme 10-15 minut do změknutí.
- Poté rozmixujeme tyčovým mixérem a přes sítko přecedíme.
- Nalijeme horké do sklenice, uzavřeme a po vychladnutí skladujeme v lednici.
- Sirup vydrží v lednici zhruba 3 týdny.