Škvarkové placky – domácí křupavé jsou nejlepší


Objektivně musím napsat, že toto je nejlepší recept na škvarkové placky, jaké si můžete doma upéct. Budou vám chutnat jako ty naše na fotce. A budete je mít hotové celkem rychle.

Suroviny

  • ½ droždí
  • ¾ hrnku mléka
  • trochu cukru (moučky)
  • škvarky
  • 1 vejce
  • 500g hrubé mouky
  • sůl

Postup přípravy

Nejprve uděláme z droždí, lžíce cukru moučky a teplého mléka kvásek a necháme v hrnečku vzejít. Do mísy dáme mouku, po obvodu osolíme a do důlku dáme vejce, lžíci cukru a kvásek.

TIP: Kuřecí maso se sušenými rajčaty

Zaděláme těsto a přidáme škvarky, necháme kynout na teplém místě min. hodinu. Poté utvoříme kuličky a z nich uděláme placky, každou placku posypeme hrubou solí a podle chuti kmínem. Rádýlkem můžeme škvarkový placky trochu přejet a vytvořit mřížku. Pečeme v troubě 12-15min na 180°C.

Škvarkové placky
Škvarkové placky

Sami se můžete podívat na obrázku, kde je 5x škvarková placka, že nejen výborně vypadají, ale i moc chutnají. Jsou pěkně nadýchané, skoro jako ty babiččiny staročeské kynuté placky se škvarkama, odkud se vzal ten recept.

Doporučujeme i tyto recepty: