Sladká tarhoňa s rozinkami, brusinkami a mákem


Sladká tarhoňa s rozinkami je netradiční, ale velmi chutný pokrm, který kombinuje jemnou chuť vařené tarhoni s přirozenou sladkostí rozinek a dalších ingrediencí. Tento dezert nebo sladký pokrm můžete podávat jako sladkou přílohu, ale také jako samostatný pokrm. Tarhoňa je typ těstovin, které se často používají ve středoevropské a balkánské kuchyni, a v této sladké variantě připomíná rýžový nákyp nebo sladké těstoviny.

Počet porcí 2

Doba přípravy je 40 minut

Suroviny

  • 1 hrnek tarhoni
  • 1 kousek másla
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce mletého máku

Postup přípravy 

  • Tarhoňu opečeme v hrnci na kousku másla.
  • Poté zalijeme vodou a mírně osolíme.
  • Vaříme zhruba 10 minut.
  • Poté odstavíme z plotny.
  • Přisypeme rozinky, brusinky, můžeme přidat ještě kousek másla a přiklopíme pokličkou. Necháme zhruba dalších 10 minut dojít.
  • Tak, aby nám tam nezůstala žádná voda.
  • Po dojití osladíme cukrem a vsypeme mák.
  • Můžeme podávat.
Sladká tarhoňa s rozinkami, brusinkami a mákem
Sladká tarhoňa s rozinkami, brusinkami a mákem