Smažený obalovaný květák s bramborem je rychlé levné jídlo pro celou rodinu. Patří mezi oblíbená bezmasá jídla.
Suroviny
- květák
- hl.mouka
- vejce 3-4ks
- brambory
- tatarská omáčka
Postup přípravy
Květák rozdělíme na větší i menší růžičky. Vodou propláchneme a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Necháme odkapat, vystydnout nebo propláchneme studenou vodou. Vařený květák obalujeme v trojobalu, V hl. mouce, ve vajíčku a strouhance obalíme. Smažíme na pánvi do „zlatova“. Brambory uvaříme v osolené vodě.
Nejlepší přílohou může být jakýkoliv zeleninový salát, ten je velmi zdravý, ale pokud si kalorie moc nehlídáte, skvělá je k jídlu tatarská omáčka.
Tip na závěr, pokud řešíte, jak tento květák znovu ohřát, pak řešení je jednoduché, klasicky v mikrovlnné troubě.
Doporučujeme:
- Smažený sýr s bramborem
- Brokolicové placky s uzeným masem
- Sójové karbanátky
- Křupavé květákové placky se sýrem