Tento recept je nenáročný na přípravu a přitom skvěle chutná. Maso v jemné smetanové omáčce s chutí po rajčatech a bylinkách.
4 porce
doba přípravy 30 minut
Suroviny
- 500 g vepřové mleté maso
- 1 ks cibule
- 2 ks pikantní klobásy
- 1 plechovka loupaných krájených rajčat
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 1 lžíce kapary
- sůl podle potřeby
- pepř podle potřeby
- 1 lžíce oregana
- 1 lžíce sádla
- 1 ks knedlík
Postup přípravy
- V hlubší pánvi si rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky.
- Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, krátce osmahneme a vsypeme mleté maso. Osolíme a opepříme.
- Opečeme ze všech stran, aby se nám maso zatáhlo.
- Přidáme plechovku rajčat včetně šťávy a vlijeme smetanu.
- Dusíme do měkka zhruba 20 minut. Pokud chceme více š´távy můžeme přilít trochu vody.
- Odstavíme z plotny, vsypeme oregano a kapary.
- Pokud je třeba dochutíme a můžeme podávat s knedlíkem.
Doporučujeme:
- Těstovinové taštičky plněné mletým masem
- Rajská omáčka s hovězím masem a kynutým knedlíkem
- Povidlová omáčka s uzeným masem a knedlíkem
- Penne s kuřecím masem a bazalkovým pestem