Čeká vás rodinný oběd a už máte plné zuby receptů, které se vaří stále dokola? Překvapte svou rodinu tímto netradičním jídlem, jenž je rychle hotové a navíc „velmi žravé 😊“
Suroviny na 4 porce
- 2 balení bramborových noků
- 1 kg vepřové plece
- 350 g strouhané mozzarelly
- 1 plechovka či sklenice broskvového kompotu
- 1 smetana ke šlehání
- Sůl, pepř, olej
Postup přípravy
- Nejdříve si scedíme broskve, sirup nevylíváme, budeme s ním ještě podlévat maso.
- Poté si dáme rozpálit pánev s olejem. Maso nakrájíme na kostky dáme do pánve a necháme ze všech stran řádně zatáhnout, poté osolíme a opepříme dle chuti a zvyklostí.
- Maso podlijeme polovinou sirupu z broskví a necháme pod pokličkou zcela vydusit, poté postup zopakujeme s druhou polovinou sirupu.
- Nyní máme šťávu zredukovanou a maso měkké, můžeme tedy přilít smetanu. Omáčku necháme lehce probublat a stáhneme sporák na minimum. Vsypeme mozzarellu (nelekejte se při míchání se bude omáčka lehce táhnout – podobně jako smažák, během chvíle tento jev zmizí), omáčku vypneme.
- Broskve si nakrájíme na kostičky a zamícháme do omáčky.
- Nyní si dle návodu na obalu uvaříme bramborové noky, které hned po vytažení z vody promícháme s omáčkou. Noky a sýrová omáčka ze smetany je k masu vynikající.
Dobrou chuť
Související recepty:
- Kuřecí nudličky se smetanou, rýží a kukuřicí
- Kuřecí prsa se sýrem a americkými brambory
- Vepřová plec ve smetanové omáčce s knedlíkem
- Penne s kuřecím masem a bazalkovým pestem