Boloňské špagety jsou tradičním jídlem, ideální k večeři. Co takhle zkusit klasický recept upravit za použití sojového granulátu?
Doba přípravy: do 45 minut
Náročnost: pokročilejší
2 porce
Suroviny
- 50 gramů sójového granulátu
- 500 ml rajčatového protlaku
- 1-2 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- cukr
- mletý černý pepř
- bazalka
- olej
- kostičku zeleninového bujónu
- 120 gramů špaget
Postup přípravy
- Kostičku bujónu zalijeme 250 ml horké vody.
- Do silného vývaru naložíme sójový granulát tak aby byl celý mokrý, a necháme ho v něm odpočívat.
- Mezitím si oloupeme cibule a česnek a oboje nasekáme a kostičky.
- Nachystáme si vyšší pánev a necháme ji rozehřát. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje a osmažíme cibulku, po chvíli smažení cibulky přidáme i česnek. Dáme pozor, aby se česnek nepřipálil, chutnal by hořce.
- Scedíme sójový granulát a vhodíme ho na pánev, kde ho mírně osmahneme společně s cibulkou a česnekem.
- Vlijeme rajský protlak a dusíme přibližně 10 minut, pokud se protlak moc rychle odpařuje, můžeme přidat vodu.
- Přisypeme bazalku, černý pepř podle chuti osolíme a osladíme cukrem.
- Omáčku můžeme nechat ještě chvíli probublávat do požadované konzistence a poté můžeme odstavit.
- Špagety uvaříme podle návodu.
Zajímavosti receptu:
Špagety při podávání můžeme vylepšit posypáním dairy free sýrem. Při uvaření kukuřičných těstovin máme ideální bezlepkové jídlo.
Podobné recepty:
- Nejlepší špagety s rajskou omáčkou, sýrem a párkem
- Kuře na paprice s těstovinami
- Hovězí guláš s rajským protlakem
- Rychlá omáčka na těstoviny