Srbské rizoto jako ze školní jídelny


Srbské rizoto je oblíbenou pochoutkou, jeho základ tvoří mleté maso. Můžete použít své oblíbené, my jsme pro náš recept použili mix hovězího a vepřového masa. Příprava je poměrně snadná a rizoto srbské vás vyjde dobře i finančně.

4 porce

Doba přípravy je 60 minut

Suroviny

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 250 g mletého masa ( mix hovězí a vepřové)
  • 1 ks červené kápie
  • 1 ks větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajského protlaku 140 g
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
  • 250 g rýže ( v syrovém stavu)
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 150 g strouhaného sýra na posypání

Postup přípravy

  • V hlubší pánvi si rozehřejeme olej.
  • Zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme mleté maso, které osolíme a opepříme.
  • Vsypeme kapií nakrájenou na nudličky společně s nadrobno pokrájeným česnekem.
  • Vše společně orestujeme.
  • Vložíme rajský protlak, sladkou mletou papriku, chvíli osmahneme.
  • Přisypeme dobře propláchnutou rýži a zalijeme vývarem.
  • Promícháme, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a dusíme na mírném plamenu do změknutí rýže. Zhruba 15-20 minut.
  • Podle chuti dochutíme, přidáme scezený hrášek, promícháme.
  • Srbské červené rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem.
Srbské rizoto jako ze školní jídelny
Srbské rizoto jako ze školní jídelny

Související: