Srbské rizoto je oblíbenou pochoutkou, jeho základ tvoří mleté maso. Můžete použít své oblíbené, my jsme pro náš recept použili mix hovězího a vepřového masa. Příprava je poměrně snadná a rizoto srbské vás vyjde dobře i finančně.
4 porce
Doba přípravy je 60 minut
Suroviny
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 250 g mletého masa ( mix hovězí a vepřové)
- 1 ks červené kápie
- 1 ks větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka rajského protlaku 140 g
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 malá plechovka sterilovaného hrášku
- 250 g rýže ( v syrovém stavu)
- 600 ml hovězího vývaru
- 150 g strouhaného sýra na posypání
Postup přípravy
- V hlubší pánvi si rozehřejeme olej.
- Zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme mleté maso, které osolíme a opepříme.
- Vsypeme kapií nakrájenou na nudličky společně s nadrobno pokrájeným česnekem.
- Vše společně orestujeme.
- Vložíme rajský protlak, sladkou mletou papriku, chvíli osmahneme.
- Přisypeme dobře propláchnutou rýži a zalijeme vývarem.
- Promícháme, přivedeme k varu, přiklopíme poklicí a dusíme na mírném plamenu do změknutí rýže. Zhruba 15-20 minut.
- Podle chuti dochutíme, přidáme scezený hrášek, promícháme.
- Srbské červené rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem.