Pokud máte v oblibě králičí maso, které je velmi zdravé a chutné, vyzkoušejte náš recept. Králík pečený je šťavnatý s pikantním výpekem, ke kterému se jako příloha skvěle hodí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
Počet porcí 4
Doba přípravy je 90 minut
Suroviny
- 4 porce masa z králíka
- 200 ml rostlinného oleje
- 200 ml vody
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžička sladké mleté uzené papriky
- 1 ks cibule
Postup přípravy
- V misce smícháme všechny ingredience na marinádu.
- Přidáme prolisovaný česnek a na kousky nakrájenou cibuli.
- Maso vložíme do marinády a necháme odležet 24 hodin.
- Druhý den maso i s marinádou přendáme do pekáče a vložíme do trouby.
- Pečeme zhruba na 170 stupňů do měkka. Během pečení poléváme marinádou.
- Upečené maso můžeme podávat s bramborovou kaší.