Šťavnatý pečený králík v pikantní marinádě


Pokud máte v oblibě králičí maso, které je velmi zdravé a chutné, vyzkoušejte náš recept. Králík pečený je šťavnatý s pikantním výpekem, ke kterému se jako příloha skvěle hodí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.

Počet porcí 4

Doba přípravy je 90 minut

Suroviny

  • 4 porce masa z králíka
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 200 ml vody
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce worcesteru
  • 1 lžička sladké mleté uzené papriky
  • 1 ks cibule

Postup přípravy

  • V misce smícháme všechny ingredience na marinádu.
  • Přidáme prolisovaný česnek a na kousky nakrájenou cibuli.
  • Maso vložíme do marinády a necháme odležet 24 hodin.
  • Druhý den maso i s marinádou přendáme do pekáče a vložíme do trouby.
  • Pečeme zhruba na 170 stupňů do měkka. Během pečení poléváme marinádou.
  • Upečené maso můžeme podávat s bramborovou kaší.
Králík v marinádě
Králík v marinádě