Sladká chilli omáčka je populární omáčka, která spojuje sladkou a pikantní chuť. Je výborná jako dip, glazura nebo přísada k různým pokrmům. Čili omáčka se může použít k dochucení masa, zeleniny, těstovin, rýže a dalších jídel. Vyzkoušejte náš recept a zamilujete si ji.
Počet porcí jsou 3 malé sklenice
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 500 g krupicového cukru
- 40 g soli
- 100 ml octa
- 500 ml vody
- 3 lžíce kečupu (na barvu)
- 3 stroužky česneku
- ½ červené kapie
- 5 ostrých chilli papriček
- 2 lžíce solamylu
Postup přípravy
- Do hrnce vložíme cukr, sůl, ocet, vodu.
- Přidáme prolisovaný česnek, kečup.
- Očištěnou kapii nakrájíme na co nejmenší kostičky a přidáme do hrnce.
- Chilli papričky opláchneme, a i se semínky nakrájíme co nejvíce nadrobno, vložíme do hrnce.
- Přivedeme k varu a necháme zhruba 10 minut povařit.
- Škrob si dáme do hrníčku, přilijeme vodu, rozpustíme a vzniklou směs vlijeme do hrnce. Krátce povaříme a odstavíme z plotny.
- Horké přelijeme do skleniček a dobře uzavřeme.
- Po vychladnutí skladujeme v lednici.