Tousty se zeleninovým salátem a chobotnicí

Tento recept je jednoduchý, ale přitom luxusní a plný chutí! Chobotnice je měkká a šťavnatá, doplněná křupavým toustem a čerstvou zeleninou. Perfektní na lehký oběd nebo večeři.

Počet porcí 2

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny na tousty se zeleninovým salátem a chobotnicí 

  • 1 menší chobotnice zhruba 300 g (předvařená)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky uzené papriky
  • 1 špetka chilli
  • Šťáva z půlky citrónu
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby

Zeleninový salát 

  • ½ hlávky ledového salátu
  • 1 ks paprika
  • 1 kousek bílé ředkve
  • 1 hrst špenátových listů
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • Citrónová šťáva podle chuti
  • 2 lžíce sezamového oleje

Tousty

  • 4 ks toustového chleba
  • 1 stroužek česneku na potření

Postup přípravy

  • Předvařenou chobotnici nakrájíme na menší kousky.
  • V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, uzenou papriku, chilli, sůl, pepř, citrónovou šťávu a promícháme.
  • Chobotnici vložíme do marinády a necháme aspoň 10 minut odležet.
  • Mezitím připravíme zeleninový salát.
  • Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme nebo natrháme.
  • Vložíme do misky, přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a sezamový olej.
  • Připravíme tousty.
  • Chleba opečeme na sucho na pánvi a potřeme česnekem.
  • Rozehřejeme pánev a opečeme chobotnici. Opékáme zhruba 5 minut.
  • Na talíř položíme opečené tousty, navrstvíme zeleninový salát a opečenou chobotnici.
  • Kdo má rád, může zakápnout chilli olejem.
Tousty se zeleninovým salátem a chobotnicí
Tousty se zeleninovým salátem a chobotnicí