Vaječný likér bez vajec


Tento likér je sladký a krémový, s jemnými vanilkovými a rumovými tóny. Díky kondenzovanému mléku má bohatou, sametovou chuť, která připomíná klasický vaječný likér, jen bez „vaječného“ dozvuku. Likér je hustý, krémový a hladký.

Doba přípravy je 10 minut (poté nechat 24 hodin odležet v lednici)

Počet porcí je zhruba 1 litr likéru

Suroviny 

  • 500 ml sladkého kondenzovaného mléka salka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 400 ml rumu
  • 1 lžička vanilkového extraktu (může být vanilkový cukr)
  • Volitelně můžeme přidat špetku muškátového mletého oříšku nebo perníkového koření.

Postup přípravy 

  • Do mixéru vložíme salko, smetanu a rozmixujeme do hladka.
  • Přidáme vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a podle chuti muškátový oříšek.
  • Pomalu přiléváme rum a jemně mixujeme.
  • Přelijeme do čisté, suché láhve a uskladníme v lednici.
  • Necháme uležet 24 hodin.
  • V lednici vydrží 2-3 týdny.
Vaječný likér bez vajec
Vaječný likér bez vajec