Velikonoční mrkvový dort s tvarohem, ořechy a javorovým sirupem je zdravý. Zkuste si také tento recept na nejlepší mrkváč dort.
Suroviny
Mrkvový korpus
- 180g strouhané mrkve
- 55g vlašských ořechů
- 130g hladké mouky
- 140ml rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- špetka soli
Krém
- 2 tvarohy
- 1 hrnek moučkového cukru
- šťáva z 1/2 limetky
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup přípravy
- Mrkev nastrouhejte na jemno, ořechy nasekejte.
- V míse smíchejte suché přísady – mouku, sodu, skořici a sůl.
- V druhé míse se prošlehají vejce, cukr, olej a vanilk. extrakt.
- Tuto tekutou směs přidejte k suché směsi.
- Přidáte už jen mrkev a ořechy.
- Vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem.
- Pečeme 10 minut na 180C a poté snížíme teplotu na 160C a 45 minut dopečeme.
- Korpus necháme vychladnout.
- Dort (korpus) můžeme rozpůlit a dát náplň krému doprostřed nebo stačí krém nalít jen nahoru a nechat nejlépe 1 den na studeném místě odležet.
- Nakonec můžete dort ozdobit, třeba právě jako v tomto případě „cukrovými“ velikonočními vajíčky.
Tento mrkvový dort je vláčný i delší dobu, ale často vydrží maximálně do druhého dne 🙂
Doporučujeme:
- Nepečený tvarohový dort s ovocem
- Čokoládový dort s jablky
- American apple pie – koláč s jablky
- Mini Pavlova dort jako velikonoční cukroví
- Velikonoční beránek – osvědčený recept