Pro milovníky pikantního vepřového masa je tento recept skvělou volbou. Šťavnatá kotleta v jemné smetanové omáčce s kuličkami zeleného pepře vytváří kombinaci jemnosti a pikantnosti.
4 porce
doba vaření 60 minut
Suroviny
- 4 plátky vepřové kotlety
- 2 lžíce sádla
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- Steakové koření podle potřeby
- 2 kelímky smetany ke šlehání
- 4 lžíce zeleného pepře naloženého ve slaném nálevu
- 4 porce rýže
Postup přípravy
- Plátky kotlety opláchneme, mírně naklepeme a nařízneme po stranách.
- Osolíme, opepříme, posypeme steakovým kořením.
- V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky na něm opečeme z obou stran do zlatova.
- Zalijeme smetanou, přidáme kuličky zeleného pepře a vaříme do zhoustnutí.
- Podáváme s vařenou či dušenou rýží a můžeme doplnit o zeleninový salát.
Doporučujeme:
- Vepřová kotleta po cikánsku s rýží
- Vepřové maso na mrkvi s bramborem
- Pečené koleno se zelím a bramborovým knedlíkem
- Vepřové kotlety v troubě s bramborem
- Zapečené kotlety se smetanou a sýrem