Plátek vepřového šťavnatého masa v omáčce se zeleninou. Omáčka chutná po použité zelenině, jako jsou rajčata, papriky, cibule a nesmí chybět kečup. Můžeme podávat s knedlíkem, rýží, bramborem.
4 porce
doba přípravy 1 hodina 20 minut
Suroviny
- 4 plátky vepřové kotlety
- 4 ks cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 4 ks rajčata
- 2 ks bílá paprika
- 4 lžíce kečupu
Postup přípravy
- Vepřové maso si opláchneme, naklepeme, osolíme a opepříme.
- V hrnci si rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm 2 kusy nakrájené cibule.
- Plátky masa opečeme z obou stran a podlijeme vodou.
- Necháme dusit do měkka, zhruba 1 hodinu pod poklicí.
- V hrníčku si rozmícháme mouku s vodou na hladké těstíčko.
- Měkké maso vyjmeme z hrnce a vlijeme rozšlehanou mouku.
- Přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, nakrájená rajčata, nakrájené papriky, kečup a necháme 20 minut provařit.
- Podle chuti osolíme, opepříme.
- Rýži si propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce a dle návodu na obalu uvaříme.
- Můžeme podávat
Další recepty z vepřového masa:
- Vepřový guláš s křenem
- Vepřový vrabec se zelím
- Vepřová kýta na houbách s rýží
- Vepřová pečeně se špenátem a br. knedlíkem
- Zapečené kotlety s brambory a sýrem