Vepřové maso je v České republice jedno z nejprodávanějších mas. Dá se z něj udělat mnoho lahodných pokrmů jako v případě tohoto, s brokolicí a kedlubnou.
Suroviny
- vepřová kýta
- kedlubna
- brokolice
- máslo
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, osolíme a na oleji orestujeme do měkka.
- Kedlubnu nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě také do měkka. Může se přidat trocha kurkumy na zabarvení.
- Pekáč vymažeme máslem a poklademe brokolicí nakrájenou na růžičky, osolíme a pečeme na 200C.
- Měkkost si určí každý sám, někdo raději měkčí a někdo má rád raději křupavější.
Související:
- Plněné papriky s rajskou omáčkou pečené v troubě
- Domácí přítel k vínu
- Krkovice na medu a hořčici s pečenými brambory
- Prejt s bramborem a zelím