Vepřová kýta se slaninou a fazolovými lusky je lahodný pokrm, který spojuje všechny výrazné chutě. Jako přílohu můžete podávat jasmínovou rýži, pečené brambory nebo hranolky.
Doba přípravy je 40 minut
Počet porcí jsou 2
Suroviny
- 300 g vepřové kýty
- 50 g slaniny (špek)
- 200 g fazolových lusků
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce špaldové celozrnné mouky
- ½ lžičky sójové omáčky
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou vepřovou kýtu, kterou osolíme, opepříme a restujeme.
- Přidáme na kousky nakrájenou slaninu.
- Vsypeme fazolové lusky, nasekaný česnek a společně restujeme.
- Zaprášíme moukou, krátce opečeme a rozředíme vodou.
- Přivedeme k varu a provaříme zhruba 10 minut do požadované hustoty.
- Dochutíme sójovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Související
- Vepřová panenka v hořčičné omáčce
- Rozlítaný španělský ptáček
- Šťavnatý pečený králík v pikantní marinádě