Vepřová panenka v hořčičné omáčce je elegantní a chutné jídlo, které kombinuje jemné, šťavnaté maso vepřové panenky s pikantní a krémovou omáčkou na bázi hořčice. Tato kombinace je skvělá na slavnostní večeře nebo rychlé jídlo. Podávat můžete s rýží, pečenými brambory, čerstvým pečivem, tarhoňou…
Doba přípravy je 30 minut
Počet porcí 2
Suroviny
- 1 celá vepřová panenka (váha asi 300 g)
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 špetka sušeného tymiánu
- 1 ks cibule
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hořčice (použijte nejoblíbenější)
Postup přípravy
- Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou.
- Nakrájíme na silnější plátky a jemně naklepeme.
- Osolíme, opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran opečeme dozlatova.
- Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, chvíli orestujeme.
- Posypeme tymiánem, zalijeme smetanou, vložíme hořčici.
- Promícháme, aby se vše spojilo a vaříme do požadované hustoty.
- Poté necháme chvíli odpočinout a podáváme s oblíbenou přílohou.