Vepřová panenka v hořčičné omáčce


Vepřová panenka v hořčičné omáčce je elegantní a chutné jídlo, které kombinuje jemné, šťavnaté maso vepřové panenky s pikantní a krémovou omáčkou na bázi hořčice. Tato kombinace je skvělá na slavnostní večeře nebo rychlé jídlo. Podávat můžete s rýží, pečenými brambory, čerstvým pečivem, tarhoňou…

Doba přípravy je 30 minut

Počet porcí 2

Suroviny 

  • 1 celá vepřová panenka (váha asi 300 g)
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 1 ks cibule
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce hořčice (použijte nejoblíbenější)

Postup přípravy

  • Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou.
  • Nakrájíme na silnější plátky a jemně naklepeme.
  • Osolíme, opepříme.
  • V pánvi rozehřejeme olej a maso z obou stran opečeme dozlatova.
  • Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, chvíli orestujeme.
  • Posypeme tymiánem, zalijeme smetanou, vložíme hořčici.
  • Promícháme, aby se vše spojilo a vaříme do požadované hustoty.
  • Poté necháme chvíli odpočinout a podáváme s oblíbenou přílohou.
Vepřová panenka v hořčičné omáčce
Vepřová panenka v hořčičné omáčce