Vepřové nudličky na asijský způsob

Jídlo má vyváženou chuť sladko-slané sójové omáčky s jemnou kouřovou vůní z ústřicové omáčky. Zázvor a česnek přidávají jemnou pikantní a aromatickou chuť, zatímco bambusové výhonky přinášejí příjemnou křupavost. Chuť vepřového masa je šťavnatá, díky marinování má hlubší a lahodnější chuť.

Počet porcí 2

Doba přípravy je 40 minut

Suroviny na vepřové nudličky na asijský způsob

  • 300 g vepřové kotlety
  • 200 g konzervovaných bambusových výhonků (nakrájených na proužky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu (rozpuštěného ve 2 lžících vody)
  • 2 lžíce sezamového nebo rostlinného oleje
  • Jarní cibulka na ozdobu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Vařená rýže jako příloha

Postup přípravy

  • Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do misky.
  • Přidáme sójovou omáčku, cukr a 1 lžíci sezamového oleje.
  • Promícháme a necháme 20 minut odležet.
  • Po odležení dáme do pánve 1 lžíci sezamového oleje a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vytáhneme z pánve.
  • Podle potřeby můžeme do pánve přidat olej a vložíme cibuli, česnek, oloupaný zázvor vše nakrájené na plátky a restujeme.
  • Přidáme propláchnuté bambusové výhonky a krátce orestujeme.
  • Maso vrátíme do pánve. Přidáme ústřicovou omáčku a podle potřeby trochu vody. Promícháme a dusíme do měkka.
  • Vlijeme rozpuštěný škrob, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
  • Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s vařenou rýží, ozdobenou jarní cibulkou.
Vepřové nudličky na asijský způsob
Vepřové nudličky na asijský způsob