Jídlo má vyváženou chuť sladko-slané sójové omáčky s jemnou kouřovou vůní z ústřicové omáčky. Zázvor a česnek přidávají jemnou pikantní a aromatickou chuť, zatímco bambusové výhonky přinášejí příjemnou křupavost. Chuť vepřového masa je šťavnatá, díky marinování má hlubší a lahodnější chuť.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 40 minut
Suroviny na vepřové nudličky na asijský způsob
- 300 g vepřové kotlety
- 200 g konzervovaných bambusových výhonků (nakrájených na proužky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu (rozpuštěného ve 2 lžících vody)
- 2 lžíce sezamového nebo rostlinného oleje
- Jarní cibulka na ozdobu
- Sůl a pepř dle chuti
- Vařená rýže jako příloha
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do misky.
- Přidáme sójovou omáčku, cukr a 1 lžíci sezamového oleje.
- Promícháme a necháme 20 minut odležet.
- Po odležení dáme do pánve 1 lžíci sezamového oleje a maso ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vytáhneme z pánve.
- Podle potřeby můžeme do pánve přidat olej a vložíme cibuli, česnek, oloupaný zázvor vše nakrájené na plátky a restujeme.
- Přidáme propláchnuté bambusové výhonky a krátce orestujeme.
- Maso vrátíme do pánve. Přidáme ústřicovou omáčku a podle potřeby trochu vody. Promícháme a dusíme do měkka.
- Vlijeme rozpuštěný škrob, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
- Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme s vařenou rýží, ozdobenou jarní cibulkou.