Vepřový jazyk na zeleném pepři


Vepřový jazyk je velmi jemné maso, které se skvěle hodí na přípravu s pepřovou omáčkou. Chuť je jemná, a přesto pikantní po použitém pepři.

Počet porcí 2

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny 

  • 1 ks vepřový jazyk (předvařený, oloupaný)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • Trocha sójové omáčky
  • 1 lžička citrónové šťávy

Postup přípravy 

  • V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a vytvoříme jíšku. Opečeme do tmavší barvy.
  • Jíšku rozředíme trochou vody a přilijeme smetanu.
  • Přidáme nakládaný zelený pepř, osolíme, opepříme, vlijeme citrónovou šťávu, trochu sójové omáčky a vaříme do zhoustnutí. Zhruba 5-10 minut.
  • Vepřový jazyk nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
  • Necháme zhruba 5 minut mírně vařit, aby maso nasáklo chuť.
  • Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinou oblíbenou přílohou.
Vepřový jazyk na zeleném pepři
Vepřový jazyk na zeleném pepři

Související

Vepřová panenka v hořčičné omáčce