Vepřový jazyk je velmi jemné maso, které se skvěle hodí na přípravu s pepřovou omáčkou. Chuť je jemná, a přesto pikantní po použitém pepři.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 30 minut
Suroviny
- 1 ks vepřový jazyk (předvařený, oloupaný)
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- Trocha sójové omáčky
- 1 lžička citrónové šťávy
Postup přípravy
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a vytvoříme jíšku. Opečeme do tmavší barvy.
- Jíšku rozředíme trochou vody a přilijeme smetanu.
- Přidáme nakládaný zelený pepř, osolíme, opepříme, vlijeme citrónovou šťávu, trochu sójové omáčky a vaříme do zhoustnutí. Zhruba 5-10 minut.
- Vepřový jazyk nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky.
- Necháme zhruba 5 minut mírně vařit, aby maso nasáklo chuť.
- Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinou oblíbenou přílohou.
Související
Vepřová panenka v hořčičné omáčce