Výborné vánoční cukroví z bílého vína je v naší rodině velmi oblíbené. Vyzkoušejte tento recept, vinné těsto je bez cukru.
Suroviny
- 250g hl. mouky
- 250g másla
- 1 žloutek
- 5 lžic bílého vína
- 100 g moučkového cukru
- vanilkový cukr dle potřeby
Postup přípravy
Těsto zpracujeme a protože je jemnější, dáme ho alespoň na hodinu do lednice. Poté jej na pomoučeném vále nebo podložce rozválíme a vykrajujeme menší tvary. Pečeme při 170-180C asi 10 minut. Viné těsto nabyde a cukroví bude „nafouklé“. Opět ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s přídavkem vanilkového.
A takto vánoční vínové cukroví vypadá.
Další recepty na vánoční cukroví:
- Řecké kulaté sušenky
- Zázvorky – tradiční sušenky
- Domácí dortíčky z Burdy
- Vánoční veverky nejen pro děti