Zákusek ke kávě


Přemýšlíte, co upéct jednoduchého a přitom máte chuť na něco malého? Vyzkoušejte tento výborný zákusek ke kávě, ale klidně i čaji.

Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení

Složitost přípravy: jednoduchá

Suroviny

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 ks vejce
  • 250 ml mléka
  • 150 ml oleje
  • prášek do perníku
  • prášek do pečení
  • kakao

Krém

  • 250 g tvarohu (jedna vanička)
  • vanilkový puding
  • 2 lžíce cukru
  • 500 ml mléka

Poleva

  • čokoládová poleva

+

  • máslo na vymazání plechu
  • hrubá mouka na vysypání plechu
  • šlehačka nebo ovoce na ozdobu

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohromady v hladké těsto. To vylijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáče. Dáme péct na 30 minut do předem předehřáté trouby na 180°C.

TIP: Drobenkový koláč se švestkami

Než se perník upeče, připravíme si krém. Uvaříme vanilkový puding dle návodu na obalu. Puding za stálého míchání necháme trochu vychladnout, poté přidáme tvaroh. Takto připravený krém dáme na upečený a vychlazený perník.

TIP: Koláč s jablky a ořechy

Krém i perník jsou hotové a nyní zbývá jen rozpustit ve vodní lázni čokoládovou polevu a dát na krém. Můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.

Zákusek ke kávě
Zákusek ke kávě

Další recepty na zákusky ke kávě: