Přemýšlíte, co upéct jednoduchého a přitom máte chuť na něco malého? Vyzkoušejte tento výborný zákusek ke kávě, ale klidně i čaji.
Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení
Složitost přípravy: jednoduchá
Suroviny
Těsto
- 400 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 1 ks vejce
- 250 ml mléka
- 150 ml oleje
- prášek do perníku
- prášek do pečení
- kakao
Krém
- 250 g tvarohu (jedna vanička)
- vanilkový puding
- 2 lžíce cukru
- 500 ml mléka
Poleva
- čokoládová poleva
+
- máslo na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- šlehačka nebo ovoce na ozdobu
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme dohromady v hladké těsto. To vylijeme do předem vymazaného a vysypaného pekáče. Dáme péct na 30 minut do předem předehřáté trouby na 180°C.
Než se perník upeče, připravíme si krém. Uvaříme vanilkový puding dle návodu na obalu. Puding za stálého míchání necháme trochu vychladnout, poté přidáme tvaroh. Takto připravený krém dáme na upečený a vychlazený perník.
Krém i perník jsou hotové a nyní zbývá jen rozpustit ve vodní lázni čokoládovou polevu a dát na krém. Můžeme ozdobit šlehačkou a ovocem.