Zavařené pečené kuřecí maso s výpekem


Pečené kuřecí maso zavařené s výpekem je šťavnaté, vždy po ruce. Nejlepší je natřené na čerstvý chleba, ale můžete ho použít při přípravě rizota, těstovin nebo podávat s vařeným bramborem.

Příprava je 5 hodin

Počet porcí je 6 menších sklenic

Suroviny

  • 2 ks kuřete
  • 8 stroužků česneku
  • Sůl podle potřeby
  • Kmín celý podle potřeby
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička provensálského koření
  • 200 g sádla

Postup přípravy

  • Kuře opláchneme, osolíme, okmínujeme, potřeme česnekem.
  • Přidáme sádlo, podlijeme trochou vody.
  • Vložíme do trouby, kterou rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme přikryté do měkka, zhruba 2 hodiny.
  • Po upečení necháme vychladnout a maso obereme.
  • Obrané maso nakrájíme na kousky, vložíme zpět do výpeku. Přidáme papriku, provensálské koření podle chuti osolíme.
  • Do čistých sklenic maso navrstvíme, zalijeme výpekem a dobře zavíčkujeme.
  • Vložíme do zavařovacího hrnce a zavařujeme 2 hodiny při 100 stupních.
  • Poté necháme vychladnout a skladujeme v chladnu.
Zavařené pečené kuřecí maso s výpekem
Zavařené pečené kuřecí maso s výpekem

Související: